Over mij

Mijn jeugd idool, Melanie C en ik!

Jeugd

Ik ben opgegroeid in de girlpowercultuur van de jaren 90. Als jongen belandde ik in een lichte identiteitscrisis vanwege mijn geaardheid, waardoor ik mij anders voelde dan andere kinderen. Onbewust zocht ik naar een boodschap die mij kon bevrijden van mijn innerlijke gevecht. In die tijd waren de Spice Girls mijn grote rolmodellen. In hun muziek vond ik wijze lessen zoals altijd positief blijven, je doelen bereiken en vooral: durven zijn wie je bent. Melanie C schreef in een Spice Girls boek uit 1996: “Ik heb Girl Power, omdat ik voetbal, ondanks het feit dat veel mensen hun neus ophalen voor meidenvoetbal”.

 

Volwassen

Toen ik 24 jaar was, stond op mijn wereld op zijn kop toen mijn vader gediagnosticeerd werd met een agressieve hersentumor. Na zijn overlijden had ik grote behoefte aan positieve energie en een blije blik op de toekomst. Ik was benieuwd of ik over het vermogen beschikte om mijn dromen uit te laten komen. Ondanks dat ik verschillende theorieën tot mij kon nemen, bleek het in de praktijk lastiger te zijn. Het leek maar niet te gebeuren, terwijl ik alle stappen netjes opgevolgde. Daarom besloot ik onderzoek te doen bij succesvolle mensen om mij heen. Als tv-maker sprak ik met zangers, acteurs en topsporters en ontdekte hoe zij hun grootste dromen realiseerden.

Mijn oud-collega én podcast gast Iris Rulkens
Mijn zuid-Afrika droomreis manifestatie

Zelf leren manifesteren

Wat daar uit kwam, was een vurig verlangen, vertrouwen in de uitkomst en het instinctieve gevoel om bepaalde stappen te zetten. Het deed mij denken aan de girlpower-boodschap van de jaren 90: een powervrouw weet wat precies wat ze wil, is zelfverzekerd en luistert naar haar intuïtie. Met dezelfde kernprincipes begon ik mijn jeugddromen te manifesteren, omdat daar veel aanwijzingen te vinden waren van wat mij blij maakte. Manifesteren vraagt om pure passie, een soort kinderlijk verlangen om het vuur dat in je brandt te uiten. Kinderlijke energie wordt niet gehinderd door beperkende overtuigingen. Inmiddels heb ik veel jeugddromen van mijn levenslijst vervuld zoals droomreizen naar Azië, zingen met een Spice Girl en een album uitbrengen met mijn tienerband. Mijn doel was om deze dromen voor mijn dertigste te vervullen.

Manifesteren leren aan anderen

En dat is gelukt! Daarom vond ik mezelf competent genoeg om mijn manifestatieformule aan andere mensen te leren. Praktische stappen waarmee jij jouw dromen en doelen kunt manifesteren. Op mijn dertigste startte ik mijn bedrijf “Spice Up Your Mindset”, afgeleid van het inspirerende Spice Girls nummer: “Spice Up Your Life”. Ik help mensen met het vervullen van verlangens via workshops, lezingen, Deep Dive en 1:1 mentorship trajecten. En zo is de cirkel rond. In mijn podcast “Mijn Mooiste Manifestaties” spreek ik met inspirerende mensen zoals Angela Groothuizen, Thomas Berge en Iris Rulkens die mij geïnspireerd hebben om succesvol te manifesteren. Ben jij klaar om jouw droomleven of droombusiness te realiseren?

 

Podcasts opnames bij Tim Akkerman