Workshops

Workshop: ‘Creatief Manifesteren’

Herkenbaar?
Je wil op een creatieve manier richting geven aan jouw leven of jouw bedrijf. Je wil ontdekken wat je wil. De zin: “Het is ongelooflijk, alles op mijn vision board is gewoon werkelijkheid geworden!” heb je vaker gehoord.

Ik voel je!
Ik hoorde meerdere mensen praten over het maken van een inspirerende collage als creatieve expressie van doelen. Mijn eerste kennismaking met manifesteren was door het lezen van ‘The Secret’, waarin auteur Rhonda Byrne meteen de nadruk legde op het belang van het maken van een vision board. Mijn eerste vision board leek op niets meer dan een willekeurige verzameling plaatjes die ik lukraak had opgeplakt. Op dat moment wist ik nog niet precies hoe ik het proces van het maken van een vision board op de juiste manier kon benaderen.

Waarom Mike?
Als voormalig televisiemaker ben ik in mijn vak gewend om ideeën te realiseren door ze eerst visueel te maken met een duidelijke schets. Toen ik ontdekte dat deze aanpak niet alleen voor televisiereportages werkte maar ook voor andere zaken, besloot ik het toe te passen in mijn eigen leven. En met succes! Onlangs stuitte ik op mijn recente vision board, waarin al mijn gerealiseerde dromen terugkwamen: afbeeldingen van Zuid-Afrika, een liefdespartner en meer. Inmiddels heb ik bij tientallen hogescholen, zoals Inholland, Fontys en Windesheim workshops gegeven.

Wat weet je na de workshop?
Tijdens de workshop ‘Creatief Manifesteren’ maken we een vision board over jouw ideale leven of carrière. Dit doen we met behulp van afbeeldingen van het internet. Ik bedenk een helder thema dat aansluit bij de deelnemers en leg uit waarom dit zo’n succesvolle tool is voor velen plus hoe het precies werkt. Ik leer je stap voor stap hoe je een krachtig vision board maakt met daarin de absolute DO’S. Aan het einde van de workshop bekijken en bespreken we de gemaakte collage. Bovendien ontvang je een stappenplan voor ná het maken van je collage zodat deze visualisatie daadwerkelijk werkelijkheid wordt in je leven. Na deze workshop heb je jouw eigen inspirerende collage met je dromen en toekomstvisie. Een vision board dat je steeds weer motiveert om je doelen te bereiken.

Waarom een workshop?
De workshop ‘Creatief Manifesteren’ helpt je om een idee te krijgen van wat jou blij maakt en waar je energie van krijgt. Het creatieve proces in combinatie met mijn coaching zorgt voor mooie en waardevolle inzichten. Wetenschappelijk is bewezen dat visualiseren effectief is. Het activeert processen in de hersenen waardoor je met meer focus en helderheid realiseert wat jij wilt en waarbij datgene wat jij wenst ook naar jou toe beweegt. Aangezien je brein in beelden denkt, zal het onbewust op zoek gaan naar realiteiten die overeenkomen met de collage die jij hebt gecreëerd.

Praktische informatie
Ik geef de workshop ‘Creatief Manifesteren’ voor bedrijven en organisaties, zoals tijdens bedrijfsuitjes, coaching en personeelsfeesten. Een workshop duurt maximaal 2 uur en wordt zorgvuldig voorbereid. Indien gewenst, maak ik ook programma’s op maat. Voor meer informatie en tarieven voor jouw team, stuur een e-mail naar mike@spiceupyourmindset.nl.